Niezwykle istotną kwestią w branży kulinarnej
jest oprawa, a więc rozwiązania techniczne oraz wyposażenie – targi skierowane
są również do wystawców sprzętu gastronomicznego – maszyn, urządzeń, opakowań a
także elementów wystroju wnętrz.
Mocnym punktem, który wyróżnia tegoroczną
edycję, będzie Strefa specjalna dedykowana Lodziarniom oraz Cukierniom – Deserowe Inspiracje. Mistrzowie w tej dziedzinie zaprezentują nowe
trendy w kwestii przygotowywania i dekoracji, tworząc w ten sposób małe dzieła
sztuki.
Ponadto podobnie jak w zeszłym roku, dużo
uwagi poświęcone zostanie potrawom
kuchni regionalnej Pomorza – lokalne stowarzyszenia i producenci żywności
udowodnią, że warto postawić na dobre jakościowo i świeże polskie produkty, z
których tradycyjne dania, czynią każdy region naszego kraju niepowtarzalnym i
wyjątkowym.
Duży nacisk ponownie położony zostanie
również na problem nietolerancji glutenu
– podczas targów znajdą Państwo odpowiedzi na wiele pytań dotyczących nowej
grupy potencjalnych klientów, jaką są osoby na diecie bezglutenowej.
Dni 5 i 6 lutego 2014 to termin, który
należy zarezerwować, aby nie przegapić szansy na nawiązanie nowych biznesowych
kontaktów z kontrahentami branży gastronomicznej, zaprezentowanie własnej działalności
podczas bezpłatnych branżowych seminariów learnShopsTM, a także
pozyskanie nowych klientów oraz uwagi mediów. To dwa intensywne dni wymiany
doświadczeń, otwierania się na nowe rozwiązania oraz bezpośrednie spotkania z
osobami z branży, podczas których nie może Państwa zabraknąć.
Więcej
informacji na temat targów znajdą Państwo na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2014
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie nam miło, jeśli podzielisz się swoja opinią.